Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της κοινωνικής προσφοράς του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μέσω του Κέντρου Αριστείας με θεματικό αντικείμενο «Αγροδιατροφή και Αυθεντικότητα Τροφίμων» δημιουργήθηκε ο οίνος Αλχημεία, υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Αναπλ. Καθηγητή Χαρ. Προεστού.
Ο οίνος Αλχημεία έχει παραχθεί από σταφύλια της φημισμένης ποικιλίας Αγιωργίτικο από επιλεγμένα αμπελοτόπια στην Πελοπόννησο.
Η παραγωγή του έχει γίνει με σύγχρονες οινοποιητικές τεχνικές που σκοπό έχουν την ανάδειξη του χαρακτήρα της ποικιλίας και της περιοχής προέλευσής τους.
Η ξεχωριστή του ποιότητα έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από τα Εργαστήρια Αναλυτικής Χημείας και Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ.
Ελεύθερο Θειώδες SO2: | 35 mg/L |
Ολικό Θειώδες SO2: | 70 mg/L |
Ολική Οξύτητα: | 4.4 g/L τρυγικού οξέος |
Πτητική Οξύτητα: | 0.47 g/L οξικού οξέος |
pH: | 3.72 |
Πυκνότητα: | 0.993 |
Αιθανόλη: | 12.3 % vol |
Στερεό Υπόλειμμα: | 29.18 g/L |
Σάκχαρα: | 2.5 g/L αν. σακχάρων |
Επιστημονικά Υπεύθυνος: Αλέξανδρος Τζαχρίστας, Οινολόγος, Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων, ΕΚΠΑ
Γαλλικό οξύ: | 30.7 mg/L |
p-Κουμαρικό οξύ: | 5.45 mg/L |
Καφεϊκό οξύ: | 5.38 mg/L |
Πρωτοκατεχικό οξύ: | 1.64 mg/L |
Συριγγικό Οξύ: | 0.98 mg/L |
Βανιλλικό οξύ: | 0.81 mg/L |
Γεντισικό οξύ: | 0.53 mg/L |
Σαλικυλικό οξύ: | 0.42 mg/L |
Φερουλικό οξύ: | 0.35 mg/L |
4-υδροξυβενζοϊκό οξύ: | 0.33 mg/L |
Επιστημονικά Υπεύθυνος: Νικόλαος Θωμαΐδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας, ΕΚΠΑ
Κατεχίνη: | 18.1 mg/L |
Επικατεχίνη: | 13.9 mg/L |
Τυροσόλη: | 12.4 mg/L |
Μυρικετίνη: | 4.04 mg/L |
Κερκετίνη: | 3.26 mg/L |
Υδροξυτυροσόλη: | 1.05 mg/L |
trans-Ρεσβερατρόλη: | 1.35 mg/L |
Ταξιφολίνη: | 0.04 mg/L |
Βανιλλίνη: | 0.03 mg/L |
Ναρινγενίνη: | 0.031 mg/L |
Ολικό περιεχόμενο σε φαινολικές ενώσεις: | 2292 mg GAE (ισοδύναμα Γαλλικού οξέος)/L |
Επιστημονικά Υπεύθυνος: Νικόλαος Θωμαΐδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας, ΕΚΠΑ
Ελεύθερο Θειώδες SO2: | 35 mg/L |
Ολικό Θειώδες SO2: | 70 mg/L |
Ολική Οξύτητα: | 4.4 g/L τρυγικού οξέος |
Πτητική Οξύτητα: | 0.47 g/L οξικού οξέος |
pH: | 3.72 |
Πυκνότητα: | 0.993 |
Αιθανόλη: | 12.3 % vol |
Στερεό Υπόλειμμα: | 29.2 g/L |
Σάκχαρα: | 2.5 g/L αν. σακχάρων |
Επιστημονικά Υπεύθυνος: Αλέξανδρος Τζαχρίστας, Οινολόγος, Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων, ΕΚΠΑ
Φέρει πορφυρό χρώμα με ιώδεις ανταύγειες
Έχει ιδιαίτερo ευχάριστο άρωμα που συνδυάζει χαρακτήρες ώριμων κόκκινων φρούτων και ξηρών καρπών
Στο στόμα έχει φρέσκια και γεμάτη γεύση, μαλακές τανίνες και αρωματική επίγευση που διαρκεί
Σερβίρεται στους 14-16 0 C (57-610F)
Συνοδεύει αρμονικά πιάτα
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το eshop του ΕΚΠΑ ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στα 210-3688189 & 210-3688185 ή ακόμη και να μας στείλετε το ερώτημά σας στην επόμενη φόρμα επικοινωνίας.
Ταχυδρομική διεύθυνση: Ακαδημίας 52, 10679, Αθήνα, Ελλάδα
Τηλ. επικοινωνίας: 210-3688189 & 210-3688185
© 2021 ΕΑΔΠΠΑ
Ακαδημίας 52, 210-3688189 & 210-3688185, email: eadpp@uoa.gr